Arena Of Valor

Hem globalde hem de Türkiye'de severek oynan Arena of Valor'ın tarihi, oynanışı, kahramanların dağılımı ve daha fazlası Arena of Valor rehberinde.
Arena of Valor, eski adıyla Strike of Kings, TiMi Studio Group tarafından geliştirilen çok oyunculu bir çevrimiçi savaş arenası oyunudur. Eylül 2018 itibarıyla oyun, Çin dışında 140 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.
Arena of Valor, rekabetçi sporun bir parçası olarak 2018 Asya Oyunları, 2019 Güneydoğu Asya Oyunları, 2021 Asya Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları ve 2021 SEA Oyunlarında yer alan altı espor video oyunundan biriydi.
Arena of Valor Oynanış
Arena of Valor, mobil cihazlar için geliştirilmiş çok oyunculu bir çevrimiçi savaş arenası (MOBA) oyunudur. Arena of Valor'un genel oynanışı, aynı zamanda Tencent'in bir yan kuruluşu ve TiMi'nin kardeş şirketi olan Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan PC'de bir MOBA oyunu olan League of Legends'a oldukça benzer.
Oyuncular, kahraman olarak anılan karakterleri kontrol eder ve bu kahramanların her birinin kendine özgü yetenekleri vardır. Kahramanlar oyuna düşük bir seviyede başlar ve çeşitli şekillerde altın ve deneyim (XP) kazanabilirler: Minyonlar veya canavarlar gibi oyuncu olmayan yaratıkları öldürmek, diğer oyuncuları yenmek, yapıları yok etmek ya da pasif olarak zaman içinde ve olabilecek özel öğeler aracılığıyla. Deneyim kazanmak, kahramanın daha güçlü olmasını sağlayarak yeteneklerin kilidini açar ve geliştirir. Mağazadan satın alınan ürünler maçları taşımaz ve bu nedenle her maçın başında tüm oyuncular eşit düzeydedir.
Maçlar, oyunculara daha sonra çeşitli kahramanlar veya sırlar satın almak için kullanılabilen altın gibi ödüller verir. Buna ek olarak oyuncular, kendi beceri seviyelerindeki oyuncularla eşleştirilmelerine ve oyun içi 'sıralamalar' aracılığıyla değerlendirilmelerine olanak tanıyan 'Dereceli' bir maç türü oynayabilirler. Yıldızlar bir zafer için kazanılır ve oyuncu kaybettiğinde kaybedilir.
Arena of Valor Oyun Modları
Arena of Valor'da çeşitli oyun modları vardır ve en çok Antaris Battlefield'da oynanan ve en popüler olan "5v5" Büyük Savaş veya Sıralamalı Maç olarak anılır. Ortalama olarak 12 – 18 dakika süren bu maçlarda oyuncular mücadele eder. Oyuncular, haritadaki düşman taretlerini yok etmeyi ve Abyssal Dragon ve Dark Slayer'ı öldürmek gibi hedefleri güvence altına almayı hedefler, zafer koşulu ise düşmanın çekirdeğini yok etmektir.
Black City Arena
Yalnızca bir lane, yatay savaş alanının solunda ve sağında iki fırça, bir HP potu, bir kule ve mavi ve kırmızı için bir çekirdeğe sahip 1'e 1 oyun modudur.
Shadow Duel
Flatland Battlefield'da çok daha küçük bir harita kullanan bir 3v3 oyun modudur. Oyunun bu versiyonunda, her iki takım için de sadece bir taret ve çekirdek üssü vardır. Bu oyunlar çok daha hızlı olacak şekilde tasarlanmıştır ve genellikle 4 – 6 dakika sürer.
Abyssal Clash
Oyunculara rastgele seçilmiş kahramanların verildiği 5'e 5 bir oyun modudur. Oyun haritası Abyss Canyon, şeridin her iki ucuna bağlı iki taret ve bir çekirdek üs ile yalnızca bir lane'e sahiptir. Varsayılan 5'e 5 modunda görünmeyen belirli kısıtlamalar vardır: Öğeler yalnızca üsten ayrılmadan önce veya öldükten sonra satın alınabilir ve takım tabanında kahraman iyileştirmesi devre dışı bırakılır. Her kulenin yanında beliren ve kahramanlara küçük bir yenilenme etkisi sağlayan sağlık yenileme rünleri vardır.
Hook Wars
Arcade oyun modlarından biridir. Oyun haritası Treasure Bay, birbirine bağlı iki büyük gemiden oluşur. Bu oyun modu da 5v5 olsa da bu modda minyonlar, taretler veya üsler bulunmaz. Her oyuncu, bir düşmanı karşı tekneden veya uzun mesafelerden yakalayabilen özel bir yetenek olarak bir Kanca kullanabilir. Oyuncular, haritanın merkezinde bulunan Kontrol Bölgesini ele geçirmeyi ve bölgeyi belirli bir süre (sayaç %100'e ulaşana kadar) tutmayı hedefler. Yakalama oranı, bölge içinde duran oyuncu sayısıyla birlikte artar.
Football Fever
3'e 3, arcade oyun modudur. Fantasy Island adlı oyun haritası, yaz plajı atmosferi ile gerçek hayattaki bir futbol sahasına benzer. Zafere ulaşmak için, yalnızca doğrusal bir yetenek olan, ancak sürüklenebilen Kick adlı benzersiz bir Talent ile belirli sayıda gol atmanız gerekir. Bu yeteneğin kullanılması, belirtilen yönde uzun bir mesafe boyunca topa vuracaktır.
Death Match
Death Realm olarak bilinen bir oyun haritasında 2v2v2v2v2 arcade oyun modudur. Geleneksel 5'e 5 haritasından farklı olarak, haritadaki farklı ekiplere ait farklı doğma noktaları ve çeşitli türde güçlendirmeler veren farklı canavarlar da dahil olmak üzere sabit aralıklarla gerçekleşen farklı sahne olayları vardır.
Beş takım savaş alanında karşı karşıya gelir. Oyuncular, diğer takımların kahramanlarını yenerek puan kazanır. Etap için zamanlayıcı 8 dakika olarak sabitlenmiştir. 8 dakika dolduğunda takımlar toplam puanlarına göre sıralanır ve harita puanları 1. sıradan 5. sıraya kadar gösterilir.
Gladiator's Summit
5'e 5, arcade oyun modudur. Bu modda kahraman seçme özgürlüğü, oyuncuların maçın başında bir takas şansıyla rastgele bir kahraman alması nedeniyle sınırlıdır. Yetenekler ve yetenekler için soğuma süresi %70 azalır ve tüm kahramanlar için mana maliyeti veya enerji maliyeti yoktur.
Mayhem Modu
10'a 10, arcade oyun modudur. Oyun haritası Horizon Valley, Antaris Battlefield'ın daha büyük versiyonudur. Oyuncular, kahramanların aktif, pasif becerilerini ve niteliklerini geliştirmek için kahramanlarının uzmanlığını Astral Coins ile yükseltebilirler.
Duo-Race
Bir kooperatif yarış modudur. Her takımın diğer dört takıma karşı yarışan iki oyuncusu vardır. İki turu bitiren ilk takım yarışı kazanır. Oyuncular bu modda geçici olarak bir araca dönüşebilir ve takım arkadaşlarıyla birlikte araba kullanabilirler.
Arena of Valor Kahraman Türleri
8 Temmuz 2022 itibarıyla Arena of Valor'da 112 kahraman bulunur. Arena of Valor, kahramanları her biri farklı roller oynayan çok sayıda kategoriye ayırır. En dikkate değer fark, bir kahramanın verdiği hasarın türüdür - bazı kahramanlar, zırh özelliği ile karşılanabilecek fiziksel hasar verirken, diğer kahramanlar, büyü direnci özelliği tarafından karşılanan, çoğunlukla büyü hasarı verir.
Bazı kahramanlar her iki türde hasar verir ve bazıları zırh veya büyü direnci ile karşılanamayan "gerçek" hasar verir. Tüm kahramanlar altı kategoriden biri olarak sınıflandırılır ve bazı kahramanlar birden çok kategoriyle örtüşür.
Marksman
"AD Carry/ADC" olarak da bilinen nişancılar, çoğunlukla otomatik saldırılarıyla fiziksel hasar veren menzilli kahramanlardır. Bu kahraman türü sürekli hasar verir ve bu nedenle takım savaşlarında rakibin sağlığını azaltmak için kullanışlıdır. Taret gibi hedefleri almada da çok etkilidirler. Bununla birlikte, genellikle kırılgan ve savunmasızdırlar. Nişancı örnekleri Tel'Annas, Valhein ve Yorn'dur.
Mage
Büyücüler bazen "AP Carry/APC" olarak bilinir. Bu kahramanlar yüksek miktarda ani büyü hasarı verir. Bazı büyücüler kırılgandır, bazı büyücüler ise ilgili eşyalandırmaya bağlı olarak daha dayanıklıdır. Büyücüler, uzaktan hasar veren menzilli kahramanlar ile yakın mesafelerden hasar veren yakın dövüşçü kahramanların bir karışımıdır. Büyücü örnekleri Lauriel, Liliana ve Tulen'dir.
Assasian
Bunlar, hızlı bir şekilde büyük miktarda hasar vermek için tasarlanmış ve genellikle fazla sağlıkları olmayan kahramanlardır. Suikastçiler, hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak için genellikle düşman nişancı veya büyücünün yanı sıra diğer kırılgan kahramanları ararlar. Ayrıca öldürme çılgınlığı içindeki düşmanları durdurmaktan da sorumludurlar. Değerli düşman hedeflerine odaklanmak için yüksek hareket kabiliyetine ve ani hasara sahiptirler. Suikastçi örnekleri Murad, Nakroth ve Zill'dir.
Tank
Tanklar, büyük miktarda HP'ye sahip olan ve genellikle takıma zarar verebilmek için tamamen savunma yapan kahramanlardır. Sonuç olarak, genellikle çok az hasar verirler. Bununla birlikte, genellikle düşman ekibinin hareketini engellemelerine izin veren 'kalabalık kontrolü' olarak bilinen yeteneklere sahiptirler. Buna ek olarak, bu yetenekleri bir takım savaşı başlatmak veya düşman takımının müttefik nişancı veya büyücü gibi yüksek öncelikli hedeflere saldırmasını önlemek için kullanabilirler. Tank örnekleri Xeniel, Thane ve Toro'dur.
Warrior
Hasar verenin ve tankın niteliklerini birleştiren, orta derecede beka kabiliyetini saygın hasarla birleştiren kahramanlar. Savaşçılar genellikle dengeli miktarda sağlık, savunma ve saldırı hasarına sahiptir; bu, yakın mesafe yakın dövüş düellocuları için yaygın bir tanımdır. Böylece, uzun süreli çatışmalarda hayatta kalabilirler ve sürekli kalıcı hasar vermede başarılı olurlar. Savaşçılar çok yönlüdür ve 1'e 1 senaryolarda son derece güçlü olma eğilimindedir. Savaşçı örnekleri Florentino, Rourke ve Omen'dir.
Support
Yetenekleri, iyileştirme sağlayarak, müttefikleri güçlendirerek (hareket hızı güçlendirmeleri gibi), düşman ekibi zayıflatarak (sersemletme gibi) veya yukarıdakilerin bir kombinasyonunu sağlayarak ekibin geri kalanına yardımcı olan kahramanlar. Destek kahramanları, desteğin minyonları öldürmediği, bunun yerine ortaklarına yardım etmeye ve düşman kahramanları taciz etmeye odaklandığı oyunun ilk koridor aşamasında genellikle nişancı ile eşleştirilir. Destek kahramanları, genellikle oyunun ilk aşamalarında daha zayıf olduklarından ve hayatta kalmak için yardıma ihtiyaç duyduklarından müttefik nişancılara yardım eder. Destek örnekleri Alice, Annette ve Krizzix'tir.
Oyuncular, kahraman istatistikleri ve oyun tarzı üzerinde büyük etki yaratan öğeler satın alabilirler. Bunun bir örneği, ikili bir savaşçı/suikastçı sınıfı olan Zephys'tir. Gelen hasara karşı, kaybedilen sağlık oranına bağlı olarak hasar azaltmayı artıran pasif bir yeteneğe sahiptir. Yalnızca saldırgan öğeler satın alınırsa, çok fazla hasar verir, ancak düşük miktarda sağlık ve savunmaya sahip olur, bu da hayatta kalmayı etkiler.
Zephys, saldırı ve savunma öğelerinin bir karışımını satın alırsa, kayda değer miktarda hasar vermeye devam ederken takım için hasar alabilir. Zephys yalnızca savunma öğeleri satın alırsa, hasar azaltma pasifini maksimum potansiyeline yükseltebilir, Tank sınıfı bir karakter gibi çoğu durumda ölmesi kelimenin tam anlamıyla neredeyse imkansızdır, ancak çok daha düşük miktarlarda hasar verir.
Bu tür bir oyun tarzı tüm kahramanlara uygulanabilir ve tankların savaşçı, büyücülerin destek görevi görmesine ve bunun tersinin gerçekleşmesine olanak tanır.
Arena of Valor Tarihi
Önsürüm
Tencent, 2015'te Riot Games'i tamamen satın aldıktan sonra, Super Evil Megacorp'un Vainglory ile çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası (MOBA) oyunları o zamanlar mobil cihazlarda çok nadir olduğundan, Tencent onlardan League of Legends'ın mobil bir versiyonunu yapmalarını istedi.
Tencent, Vainglory dışında güçlü rakipleri olmadığı için mobil pazara hakim olma fırsatını değerlendirmek istedi. Ancak Riot Games, mobilin genellikle rekabetçi oyunlar için bir platform olarak görülmemesi nedeniyle reddetti ve League of Legends oynanışının akıllı telefonlarda kopyalanamayacağını iddia etti. Her ne olursa olsun, Tencent hala mobilde bir MOBA oyunu çıkarmaya kararlıydı. Riot Games'in reddini aldıktan sonra, (daha sonra Krafton lisansı altında PUBG Mobile'ı geliştirecek olan) Lightspeed & Quantum Studios ve (her ikisi de Tencent'in dahili video oyun geliştirme stüdyoları olan) TiMi Studios, amaca uygun bir MOBA oyunu geliştirmek için yarıştı.
Lightspeed & Quantum'un We MOBA'sı ve TiMi'nin League of Kings aynı gün, 18 Ağustos 2015'te piyasaya sürüldü. Bir ay sonra, We MOBA Apple'ın iOS'unda en çok indirilen üçüncü mobil oyun oldu. Uygulama analitiği şirketi App Annie'ye göre dünya çapında, League of Kings ise We MOBA'nın yakınında bile değildi. League of Kings daha sonra elden geçirilmek üzere kaldırıldı ve Ekim 2015'te yeniden başlatıldı.
TiMi Studios, League of Legends'ı League of Kings'i elden geçirmek için temel model olarak kullandı ve bu da her iki oyunun da birçok benzerliğe sahip olmasına neden oldu. TiMi Studios, oyunun daha önce 3v3 konseptiyle zayıf bir şekilde alınması nedeniyle League of Kings'e 5v5 oyun modunu da uyguladı. Bu kez League of Kings, We MOBA'yı başarıyla geride bıraktı ve rekabeti kazandı. Tencent, başarısını garantilemek için League of Kings'ten zevk aldı ve ona ek kaynaklar yatırdı.
Yine de Riot Games, oyunun nasıl üretildiğini keşfettikten sonra League of Kings'teki karakterlerin ve yeteneklerin tasarımının "League of Legends'ın fikri mülkiyetini bariz bir şekilde çaldığını" düşündü ve bildirildiğine göre bu endişeleri Tencent'e iletti. Tencent, League of Legends ile hiçbir ilişkisi olmayan bağımsız bir ürün olarak satacak kadar kendi oyununu değiştireceklerini söyledi. Buna rağmen, League of Kings, oyunun sosyal medya ve ağızdan ağza pazarlama yoluyla "League of Legends'ın mobil versiyonu" olarak tanıtılması nedeniyle bu noktada Çin'de büyük bir popülerlik kazanmıştı. Tencent, oyunda büyük değişiklikler yapmak için çok geç olduğunu hissetti ve bu nedenle 26 Kasım 2015'te League of Kings'in adını Honor of Kings olarak değiştirdiler ve yalnızca gerekli değişiklikler yapıldı.
Honor of Kings'in uluslararası sürümü iptal edildi ve oyunun Çin Anakarası dışındaki pazarlar için yeniden markalanan ve farklı içeriklere sahip batılı bir ikizi olacaktı, bu da Arena of Valor'un yaratılmasına yol açtı ve bu da Riot Games'in şikayetlerine yanıt olarak hizmet etti.
Geliştirme
Arena of Valor, TiMi Studio Group tarafından Honor of Kings ile aynı motor ve kullanıcı arayüzü tasarımıyla geliştirildi ve Level Infinite tarafından yayınlandı. Arena of Valor başlangıçta Strike of Kings olarak adlandırılıyordu ve Honor of Kings ile aynı ad olması amaçlanmıştı, ancak yayıncı ekibi, adın Batılı izleyicilere hitap etmek için uygun olmayabileceğini düşündü. Ayrıca, oyunda öne çıkan içeriklerin farklılığı, yayın ekibinin daha iyi bir ismin gerekli olduğuna karar vermesine neden oldu. Yine de Arena of Valor, farklı ülkelerde piyasaya sürüldüğünde Tayland'da Realm of Valor, Vietnam'da Liên Quân, Güney Kore'de Penta Storm ve Tayvan ve Japonya'da Legendary Showdown gibi birkaç alternatif isme sahip oldu.
Garena, oyunun atmosferini batılılaştırmaya yardımcı olurken pazarlama ekibine katıldı. Oyun içi karakterler, Çin folkloru ve Çin mitolojisinden esinlenen karakterlerden, Avrupa folklorundan ve diğer ulusların çeşitli mitolojilerinden esinlenen karakterlere, Lovecraftian korku, steampunk, yüksek fantezi ve kılıç ve büyücülük gibi çeşitli unsurları harmanlayarak değiştirildi.
TiMi, Marvel Super Heroes adı altında oyunun kapalı beta testi ile Strike of Kings'in prototip aşamasında (Arena of Valor olarak yeniden markalaştırılmadan önce ve DC Comics ile işbirliği yapmadan önce) Marvel Universe karakterlerine yer vermeyi amaçladı. İlk oyunda TiMi'nin fikri mülkiyet geçişinden Marvel'in karakterleriyle bazı karakterler yer alıyordu. Ancak Marvel Entertainment daha sonra lisanslarını geri alarak TiMi'yi geliştirmeyi durdurmaya ve Tencent Games'i oyunu yayınlama haklarını kaybettikleri için oyunu kapatmaya zorladı. Daha sonra TiMi Studio Group, Arena of Valor'un mevcut görünümünü yaratarak oyunu yeniden tasarlamak zorunda kaldı. TiMi daha sonra DC Comics'e başvurarak karakterlerini Marvel'ın karakterlerinin yerine koyması için başvurdu, Marvel ise ayrı bir yol izledi ve Smilegate tarafından Marvel End Time Arena ve Marvel gibi kendi MOBA'larını geliştirmek için diğer video oyun geliştirici şirketleriyle işbirliği yaptı.
Arena of Valor'un müzikleri, TiMi Audio Lab tarafından 2016'nın sonlarında Jeff Broadbent, 2017'de Hans Zimmer ve Lorne Balfe,Matthew Carl Earl ve Obadiah Brown- 2018'de Beach, 2019'da Russell Brower, Paul Lipson ve Tom Salta, 2020'de Yang Lee ve Michal Cielecki tarafından yapıldı.
Arena of Valor ayrıca, Afata, Gandal (insanların "saf olmayan dili") ve Gunna (Zudǝllǝ g'Vunnǝ, "uçurumdan gelen dil" gibi çok kişilikli soyundan gelenlerle birlikte inşa edilmiş bir kurgusal dil olan Veda dilini de içerir. Bu diller, oyunu daha ilginç kılmak için David J. Peterson (Game of Thrones'daki Dothraki ve Valyrian dillerini yaratmasıyla da tanınır) tarafından oluşturuldu.
Arena of Valor, farklı bölgeler için çok çeşitli yayıncılara sahip. Arena of Valor ilk olarak Tayvan'da 12 Ekim 2016'da Garena tarafından iki haftalık bir kapalı beta test döneminin ardından başlatıldı. 17 Ekim 2017'de Garena, oyun topluluğunun çoğunluğunun mobil oyunlar oynadığı Malezya, Singapur ve Filipinler'de Arena of Valor'u başlattı. Garena, bu üç ülkeyi tek bir sunucuda birleştirmeye karar verdi. Güney Kore'de oyun 26 Nisan 2017'de Netmarble tarafından yayınlandı. Oyun Avrupa pazarlarında Level Infinite tarafından 10 Ağustos 2017'de ve 19 Aralık 2017'de Kuzey Amerika ve Latin Amerika'da yayınlandı. 28 Haziran 2018'de Level Infinite, "Asya sunucusunu" habersiz olarak hayata geçirdi. Bu sunucu Avustralya, Yeni Zelanda, Myanmar, Laos, Kamboçya ve Brunei'yi içeriyordu. Japonya'da DeNA, 30 Kasım 2018'de Arena of Valor'u başlatmak için TiMi ile işbirliği yaptı.
Nintendo, Tencent Games ile Arena of Valor'u uluslararası pazarlar için Nintendo Switch'e getirmek ve Nintendo Switch konsollarını Çin'e göndermek için bir ortaklık kurmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Eylül 2017 Nintendo Direct sunumu sırasında oyunun Nintendo Switch için piyasaya sürüleceği duyurulmuştu. 28 Haziran 2018'de platform için kapalı bir beta kullanıma açıldı ve katılımcılar, karakterlerden biri için oyun içi görünüm aldı.
Oyun, platformda resmi olarak 28 Eylül 2018'de yayınlandı. Engadget'e konuşan Tencent Games, oyunun Nintendo Switch bağlantı noktasının, geliştirilmiş grafikler ve animasyonlar, daha iyi aydınlatma gibi oyunda çeşitli değişiklikleri uygulamak için konsolun işlem gücü ve donanım özelliklerinden yararlanarak platform için iyileştirildiğini ve optimize edildiğini açıkladı. Ek olarak, oyunun daha büyük bir ekranda geleneksel kontrollerle oynanabilmesi için çeşitli ayarlamalar yapıldı ve karakterlerin istatistikleri yeniden yapılandırıldı. Bu değişiklikler nedeniyle, oyunun Nintendo Switch ve mobil sürümleri arasında çapraz oynama mümkün değildir.
Yayın Sonrası
TiMi Studios bir kez daha dahili bir rekabetle karşı karşıya kaldı. Morefun Studios (aynı zamanda Tencent'in başka bir video oyun geliştirme stüdyosudur), Arena of Valor ile rekabet edebilmek amacıyla 22 Ocak 2018'de War Song adlı bir mobil MOBA geliştirdi ve piyasaya sürdü. Ancak War Song sonunda uzun sürmedi. Bunun yerine, feshedilmiş MOBA'nın varlıkları, 4 Temmuz 2019'da piyasaya sürülen bir otomatik savaş oyunu olan Chess Rush için geri dönüştürüldü.
Arena of Valor'un Riot Games ve Tencent arasında giderek gerginleşen bir iş ilişkisine neden olduğu bildirildi ve Tencent, Arena of Valor'u ve espor turnuvalarını tanıtmak için önemli League of Legends oyuncularını kullandığında iki firma arasındaki ilişki daha da gerginleşti.
Riot Games'in şikayetleri, Arena of Valor için iki aylık bir pazarlama dondurması başlattı ve Riot Games'e, seçkin ünlü oyuncuların kullanımına yönelik bir veto da dahil olmak üzere, tüm pazarlama planlarını gözden geçirme seçeneği verilmesini talep etti. Yine de Riot Games, Tencent ile ilişkilerinin hala güçlü olduğunu ve onlarla oyunları arasındaki anlaşmazlığın yalnızca "yolda bir tümsek" olduğunu ima etti.
Temmuz 2017'de Riot Games, Mobile Legends ve League of Legends arasındaki benzerlikleri öne sürerek rakip oyun Mobile Legends: Bang Bang'in geliştiricisi Moonton'a telif hakkı ihlali nedeniyle dava açtı. Dava ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Kaliforniya Merkez Bölge Mahkemesinde uygun olmayan forum nedeniyle reddildi. Daha sonra Riot'un ana şirketi olan Tencent, Riot Games adına Şanghay No.1 Intermediate People's'ta doğrudan Moonton'un CEO'su Watson Xu Zhenhua'yı (daha önce Tencent'in kıdemli çalışanlarından biri olarak Tencent'te çalıştığı için) hedef alan yeni, ayrı bir dava açtı.
Mahkeme, Temmuz 2018'de Tencent'in lehine karar verdi ve Tencent'e 2,9 milyon $'lık (19,4 milyon RMB) bir uzlaşmaya hak etti.
Riot Games sonunda MOBA türü için mobil pazarın potansiyelini kabul etti ve League of Legends için bir mobil başlık geliştirmeyi kabul etti. Tencent daha sonra 2019'da Avrupa ve Kuzey Amerika'da Arena of Valor için pazarlama planlarını geçici olarak geri çekti ve birkaç ay sonra Riot Games'in duyurusu için yer açtı. Riot Games, League of Legends'ın 10. yıl dönümü olan 16 Ekim 2019'da kendi mobil MOBA oyunu League of Legends: Wild Rift'i duyurdu.
Buna ek olarak, MOBA türünün mobil cihazlarda art arda gelmesi, TiMi Studio tarafından ve Nintendo ve The Pokémon Company ile bir başka ortaklıkla geliştirilen bir Pokémon spin-off oyunu olan Pokémon UNITE'ın yaratılmasına ilham verdi. Oyun, 24 Haziran 2020'de bir Pokémon Presents'ta duyuruldu.
TiMi, Hindistan hükümeti aracılığıyla asılsız gizlilik endişeleri iddiaları nedeniyle 2020'nin 4. çeyreğinin başlarında faaliyetinin askıya alındığı Hindistan pazarında Arena of Valor franchise'ını yeniden dağıtmak için Shengqi Games ile ortaklık kurdu. Franchise, orijinal serinin Hero terminolojisinden farklı olarak Titans gibi düzeltilmiş terimlerle Clash of Titans olarak markalanmıştır.
TiMi Studio Group, Arena of Valor serisinin lisans haklarını Netmarble & Kakao'ya vermemeye karar verdi. Netmarble, 29 Temmuz 2022'de hizmeti sonlandıracağını duyurdu.
Arena of Valor mobil uygulaması, 2 Eylül 2020'de Hindistan'da (diğer Çin uygulamalarıyla birlikte) hükümet tarafından yasaklandı, hareket 2020 Çin-Hindistan çatışmasının ortasında geldi.